Tipp: Hogyan válasszuk ki, hogy milyen takarítógépet béreljünk, ha szőnyeget vagy kárpitot szeretnénk tisztítani.


Először is tisztáznunk kell, hogy felületi vagy közép mély tisztítással szükséges takarítani a szőnyeget.


- Kisebb (5-50 nm) szőnyegeknél, szőnyegpadlónál, autókárpitnál, ahol nem hosszabbak a szőnyeg szálai 0,5-1 cm-nél és csak helyenként foltos és csak általános tisztítást szeretnénk végezni, ott elegendő pl egy Karcher Puzzi 10/1 típusú szőnyeg és kárpittisztító, amivel gyorsan, hatékonyan és a leg olcsóbban tudjuk ki tisztítani a szőnyegünket.

- Hosszabb szálú vagy nagyon rövid szálú viszont erősen szennyezett, koszos, foltos szőnyegeknél közép-mély tisztítás javasolt, hogy tiszta felületet kapjunk. Itt egy nagyobb teljesítményű Pl: Karcher Puzzi 10/2 szőnyegtisztító géphez egy Karcher PW 30/1 hengeres forgókefe adaptert csatlakoztatunk, hogy a szőnyeg felületére permetezett tisztítószeres vizet alaposan a szőnyeg szálainak tövig jutassa be hengeresen forgó kefe segítségével.


Ezzel a technikával gyorsan és rendkívül hatékonyan tudjuk a legmakacsabb pl, kávé, kola, vagy kis házi kedvenc okozta foltokat kitisztítani.


- Nagyobb 50-1000 nm közötti felületre, jellemzően hotelek, irodák, bankok, sport, konferencia és rendezvény termek padlószőnyegeit egy nagy teljesítményű pl. Karcher Puzzi 30/4 szőnyegtisztító géppel, szükség esetén PW 30/1 hengerkefe adapterrel kiegészítve óránként 75-100 nm szőnyeget lehet vele kitisztítani.


A helyes géphasználat mellett rendkívül fontos a megfelelő tisztítószer használata is, mert a gépek eszközök a tisztítószeres víz szőnyegre való kijuttatására és annak vissza szívására, de ha gyenge, rossz minőségű tisztítószert használunk a munkánk hatékonysága és az elvárt tiszta eredmény múlhat ezen. Mi a kiváló minőségű, bérlőink vissza jelzése alapján is a Karcher RM 760 Karcher tisztítószert javasoljuk por, tabletta vagy folyékony kiszerelésben egyaránt.


Amennyiben biztosra szeretne menni szőnyeg és kárpittisztításnál, kérje ki szaktanácsunkat, hogy az Ön igényeinek és a leghatékonyabb megoldást válassza!


HOMETOOLS-Rent csapat.
Tel: +3630/283-7083

http://hometools-rent.hu/

© 2014 HomeTools Rent, All Rights Reserved